Feelings for wood

Robinietræ

Robinietræ er de senere år blevet en meget populær træsort til især udendørs brug indenfor gartneri,  hegn,  facadebeklædning,   terrassebrædder,  havemøbler,   legepladser mv.   Træsorten er også et hit indenfor parketgulve,  køkkenartikler,   bordplader og mindre møbler.  Oftest er træsorten til indendørs brug hårdt dampet,  så den kommer til at ligne teaktræ meget.

Træsortens særlige enzymer gør,  at den er resistent mod råd og svamp og kan holde i jorden i 40 år,  hvilket ingen anden europæiske træsort kan overgå.   Træsorten er meget hård og stærk.  Da træerne er krogede og relativt små i diameter vil det være svært at skaffe træet i høj trækvalitet,  når længderne er over 2.50-3.00 meter.   Træsorten har størst forekomst omkring Ungarn,  Serbien,  Ukraine og Rumænien,  hvor der er meget sandede jorde. I Danmark vokser den spredt og kvaliteten er dårlig fordi vores jord er for våd.  

Den gule farve skifter hurtigt og bliver mere mørk honninggul og varm.  Robinietræ har en fantastisk flot tekstur (åretegninger),  som kan minde om teaktræ.

  • Afbarkede Robinie pæle
  • Pudsede splintfri Robinie rafter
  • Opskåret Robinie tømmer
  • Robinie terrassebrædder
Top