Feelings for wood

Thermo ask

Thermoask er kort fortalt brændt træ. Asketræet tørres først ned til 8-10% fugtighed og derefter brændes træet 7-12 dage ved 100-120 grader Celcius til alt vand er helt fordampet ud af træet. Den mørke farves tone i træet afhænger af temperaturen i ovnen og det skal styres meget præcist, så træet ikke bliver forkullet.

Fordelen ved Thermo ask

Fordelen ved Thermo-ask er,  at alle celler er døde dvs. at de normale spændinger og revner, som forekommer i alt træ er elimineret. Træet kan ikke rådne, mener roligt som en sten. Det gør træet særdeles velegnet til udendørs brug i det danske fugtige klima, som normalt er hårdt for alt slags træværk.

De fleste beklædningsbrædder i thermo-ask leveres med en høvlet forside,  som enten efterolieres eller leveres forolieret. Den glatte overflade fremhæver asketræets smukke åretegninger. Længderne er aldrig specielt lange, typisk fra 2.00 - 3.50 meter.


Er du interesseret i terrassebrædder, så se også terrassebrædder i Thermoask 

Kontakt os til en uforpligtende snak

 Kontakt os i dag og få råd og vejledning til det rette træ for dig. Du kan kontakte os på telefon: 24654095 eller mail: vbs@wico-timber.dk 

Top