Feelings for wood

Thermowood beklædning / Termo Gran - Varmebehandlet træ

Hvad er thermowood beklædning?

Thermowood beklædning er træ, som har undergået en grundig varmebehandling, hvor de høje temperaturer nedbryder træets celler og dermed trækker det sidste af træets saft og sukkerstoffer ud. Under denne behandling nedbryder de høje temperaturer cellerne i træet, hvilket resulterer i, at træets sukkerstoffer og saft bliver trukket ud af træet.
Selve træet bliver varmet op ved temperaturer mellem 100-130 grader celsius, hvor der konstant bliver tilført vanddamp. Hermed undgår man, at træet revner. Herefter øges varmen til omkring 180-210 grader
celsius, hvilket sker efter alt vandet er trukket ud af træet. Til slut bliver træet afkølet gradvist. Vi har også Thermo ask, hvis det kunne have større interesse.


Fordelene ved thermowood beklædning

Fordelen ved denne behandling er, at de normale spændinger forsvinder fra træet, når man trækker alt vandet ud. Det betyder også, at træet ikke kan rådne. I modsætning til trykimprægneret træ, så er thermowood et mere klimavenligt valg, da der her ikke er kemiske stoffer i træet. Derudover bliver træet mørkere, hvilket de fleste bedre kan lide end det ubehandlede og lysenåletræ.


Hvorfor vælge termogran?

En anden lille fordel ved gran fremfor fyr er, at længden på beklædningsbrædderne er op til 6.00 meter i termogran. Dette er ikke muligt at opnå for termofyr.

Vedligeholdelse af termo gran / Thermowood

Man kan vælge enten at lade termo-behandlet gran stå helt uden behandling efter opsætning - i så fald vil træet patinere smukt lysegråt med tiden efter et par år. Eller man kan vælge at bevare den brunlige varme glød i træet ved brug af en særlig pigmenteret olie med UV filter. Vi anbefaler pigment olien ”Woca Exterior” med for eksempel teak pigment så den brunlige farve beholdes. Pigmentfarven i olien kan tilpasses i mange RAL-farver efter kundens ønske.
Pigmenten beskytter mod UV lysets stråler, således at farven bevares i længere tid. Når træet efter nogle år tørrer ud eller falmer, så er det tid til at give træet en ny omgang. Hvis man venter for længe med at
efterbehandle thermowood beklædningen, så vil træet begynde at patinere gråt også er det for sent at bruge olien. Det er dog vigtigt at understrege, at oliebehandlingen kun er for syns skyld. Det er ikke
nødvendigt at give facader i termotræ olie, eftersom varmebehandlingen beskytter træet fuldt ud mod råd.


Dimension:

20 x 75-100-125-150 mm.

Længder: primært 5.70 meter + 6.00 meter.


Trækvalitet:

Gran kvaliteten er en Nordisk U/S-IV, som er en rigtig pæn sortering. Der vil forekomme brædder med små sorte faste knaster blandet sammen med brædder med kun sunde knaster.


Termo Gran er en tradition fra vikingetiden

Metoden kan spores helt tilbage til Vikingetiden, hvor træet blev behandlet på samme måde med ild og vand, anvendt til både skibsbygning og husfundamenter. Det færdige produkt er roligt og stabilt, da vand og
sukkerstoffer er fuldstændigt fjernet fra træet. Derudover bliver træet, uden brug af kemikalier, modstandsdygtigt over for råd og svamp, hvilket gør det til en yderst bæredygtig løsning.

 

Kontakt os i dag 

Du er mere end velkommen til at kontakte os på telefon: 24 65 40 95 eller mail: vbs@wico-timber.dk , hvis du har spørgsmål eller til en uforpligtende snak.

Top