Feelings for wood

Termo Gran - varmebehandlet træ

Termo gran er rødgran i en fin høj sortering, som varmes op ved høje temperaturer ml. 100-130 grader celcius under konstant tilførelse af vanddamp, så man undgår at træet revner under denne proces. Når vandet er trukket ud af træet øges varmen til cirka 180- 210 grader celcius svarende til kravene til en udendørs klasse D, og slutteligt afkøles træet gradvist. Vi har også Thermo ask, hvis det kunne have større interesse.

 

Termo Gran er en tradition fra vikingetiden

Processen kender man helt tilbage fra Vikingetiden, hvor man behandlede træet til skibe og husfundamenter på samme måde med ild og vand. Det færdige produkt er roligt og stabilt, da både vand og sukkerstoffer er trukket helt ud af træet. Og træet bliver helt uden brug af kemikalier modstandsdygtigt overfor råd og svamp, hvilket gør det til et absolut bæredygtigt produkt.

Vedligeholdelse af termo gran

Man kan vælge enten at lade termo-behandlet gran stå helt uden behandling efter opsætning - i så fald vil træet patinere smut lysegråt med tiden.

Eller man kan vælge at bevare den brunlige varme glød i træet ved brug af en særlig pigmenteret olie med UV filter. Vi anbefaler en pigment olie fra en af producenterne Woca eller Osmo. Pigmentfarven i olien kan tilpasses i mange RAL-farver efter kundens ønske.

Standardlængder: 570 - 600 cm

Kontakt os i dag 

Du er mere end velkommen til at kontakte os på telefon: 24 65 40 95 eller mail: vbs@wico-timber.dk , hvis du har spørgsmål eller til en uforpligtende snak.

Top