Feelings for wood

Firma

Historie:

Wico Timber er et trægrossist firma grundlagt i 2008. Firmaets grundlægger Viggo Borgen-Schmidt har mere end 20 års erfaring i international handel med både hårdttræ og nåletræ. Herunder udstationering for både DLH og IKEA I Rusland fra 1997 til 2003.

I de senere år er firmaets produktsortiment blevet gradvist ændret fra standardvarer over til mere specialiserede nicheprodukter. Firmaet har som en del af sin målsætning at fortsætte denne udvikling i de kommende år.

Forretningsområder:

Erhverv:

Hårdttræ : firmaet leverer opskårne emner og halvfabrikata i forskellige forarbejdningsgrader til primært industrikunder og andre trægrossister.

Entreprenørmateriel : firmaet leverer specielle træprodukter til entreprenører indenfor bygge- og anlægssektoren: træ-kiler, afsætningspinde, malede afspærringslægter, landmålerstokke mv.

Privatkunder & erhverv:

Beklædningsbrædder: firmaet leverer beklædningsbrædder i top kvalitet af langsomt voksende cedertræ og gran, samt i termo-ask og Robinietræ til privat- og erhvervskunder. Udstilling: kunder kan opleve flere af disse produkter på vores udstilling hos Byggecentrum i Middelfart.

Terrassebrædder: firmaet tilbyder både privatkunder og erhvervskunder terrassebrædder af høj kvalitet.

Tagspån: firmaet har specialiseret sig i tagspån til både privat- og erhvervskunder. 

 

Mission: firmaets målsætning er at udbrede kendskabet til træ til glæde for andre mennesker. Vi bestræber os på altid at levere den bedste kvalitet indenfor alle træprodukter til de mest konkurrencedygtige priser. Vi rådgiver med største glæde vores kunder om træ.

Værdier & Miljø:

Virksomheden er produktorienteret mod anvendelse af miljørigtige produkter samt aktivt engageret for en global nedbringelse af CO2 udslippet. Træ er på mange måder et genialt materiale fordi: træ kan bruges og genbruges - træ er et foremligt materiale - træ er det mest miljøvenlge råstof på jorden,r CO2 neutralt, et økologisk bæredygtigt materiale. I det omfang at det er muligt forsøger virksomheden at imødekomme kundernes krav om FSC eller PEFC certificeret træ.

Wico Timber er medlem af Dansk Træforening, som bl.a. beskæftiger sig med de miljømæssige konsekvenser af at handle med træ fra forskellige verdensdele, og som er bisidder for Udenrigsministeriet og Miljøministeriet i internationale sammenhænge. Dansk Træforening deltager også i det internationale arbejde for at fremme bæredygtig skovforvaltning og handel med bæredygtigt produceret træ bl.a. gennem ITTO, FAO og PEFC. I 2008 vedtog Dansk Træforening en Code of Conduct for foreningens medlemmer, læs mere om emnet her.

Top