Feelings for wood

Tagspån / Træspån - Et bæredygtigt og miljøvenligt naturprodukt

Kendskab til og brugen af tagspån / træspån stammer helt tilbage fra Vikingetiden og tidlig middelalder. Omkring år 848 fik Munken Ansgar tilladelse af Danmarks første konge, Kong Horik 1., til at opføre Danmarks ældste kirke i Hedeby (Dannevirke), i dag bedre kendt som byen Slesvig i Nord-Tyskland. Kirken blev bygget af tagspån.

I Norge anvendes tagspån på især stavkirker og i Alpelandene anvendes tagspån ligesom i USA og Canada meget ofte til træhuse på landet og i bjergene.

Tagspån er et fantastisk bæredygtigt naturprodukt med et utal af fordele, som gør, at man nu "langt om længe" også i Danmark er begyndt at få øjnene op for alternative muligheder til bitumen-, tegl- og beton tagsten. Tagspån i træ anvendes især til shelters, udestuer og fritidshuse af træ men er i takt med visionerne om bæredygtigt byggeri i fremtiden også ved at finde vej til nye typer energi neutrale helårshuse. 

Fordele:

  • Miljøvenligt produkt
  • Høj isoleringsværdi
  • Et relativt billigt produkt
  • Høj æstetik
  • Brandhæmmende

I de seneste 4-5 år spån også blevet populære til dekorationer af pubber, barer, restauranter indendørs. Det rustikke look skaber en varm og hyggelig stemning. Vi tror på at denne trend er kommet for at blive. 

 

Ring til os på 24 65 40 95. Vi holder til i København, men leverer til hele Sjælland. 

 

Top