Feelings for wood

Hestehegn

Solide hestehegn – i pagt med naturen

Hos SoundWood Systems i København har vi hestehegn til dig, der ønsker en miljøvenlig løsning. Vores hestehegn ”Farmer-man” er en optimal løsning til indfoldning af heste. "Farmer-man" er en CO2-neutral løsning lavet i Kastanjetræ, hvilket mange landmænd og hesteejere foretrækker som træsort. Hegnet kan med fordel også anvendes til indfoldning af andre dyr som eksempelvis kvæg og får. Vores "Farmer-man" bruges oftest af hesteejere.  Det skyldes først og fremmest, at Kastanjetræ modsat Robinietræ ikke er giftigt for dyr.

Som dyreejer ved man, at det er uundgåeligt, at dyrene kommer helt tæt på hegnet – derfor er det vigtigt, at dyrene ikke bliver dårlige eller i værste tilfælde dør af at slikke på hegnet. Når man sammenligner Kastanje med andre træsorter til Hestehegn, som f.eks. Robinietræ, tilhører begge træsorter varighedsklasse 1 og er lige holdbare i jordkontakt. Men Robinietræets naturlige giftige enzymer betyder, at dyrene bliver syge, når de slikker på træet. Kastanjes høje garvesyre indhold gør den holdbar i jorden, men træet er helt uskadeligt for dyrene at slikke på. Kastanje kræver desuden ingen form for vedligeholdelse, hvilket ses som en stor fordel af mange.

Et stærkt og langtidsholdbart hestehegn

Kastanje (latin: Castanea) vokser i Syditalien og Spanien og har været anvendt i år tusinder af Romerne til at bygge borge og fæstninger af.  Det høje garvesyreindhold (højere end i egetræ) gør, at hegnet holder i meget længe, da det gør træet modstandsdygtigt over for råd, svamp og insektangreb. Sammenligner man Kastanje med Eg, vil et hegn af Kastanje holde cirka dobbelt så længe i jorden. Eg regnes for at være holdbart udendørs men tilhører varighedsklasse 2. Kort sagt er Kastanje en af de Europæiske træsorter, som er mest holdbare overhovedet.

Vores "farmer-man" hegn er nemt og enkelt at montere. Montagen kræver blot, at du monterer stolperne i udgravede huller, hvorefter jorden omkring stampes hårdt. Hvis du har stolper, der skal bære en låge, er det vigtigt, at du støber dem ned i våd beton. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har særligt dårlige jordbundsforhold – enten en mudret saftig jord (typisk for Danmark) eller en udpint tør jord – er det nødvendigt at supplere jorden med sand eller stabilgrus.

Hestehegnet i længde og mål

Farmer-man leveres med kraftige kløvede pæle (Ø16-18 cm) og 3 meter lange kvartkløvede lægter (Ø10-12 cm). Vi leverer hegnet ubehandlet og klar til opsætning, som du kan udføre helt uden brug af skruer. Vores hegn fås med enten 2 lægter (h: 120 cm, stolpe á 2 m) eller med 3 lægter (h:150 cm, stolpe á 240 cm).

Til alle vores hegn udarbejder vi låger på fixmål. Ønsker du et tilbud på en låge til dit hestehegn, så kontakt os gerne på mail med en skitse tegning af lågen sammen de andre oplysninger om hvor mange antal meter hestehegn, som du ønsker.

 

Anvendelse af kastanje-hestehegn

Kastanje anvendes mest i Sydeuropa, hvor den gror.  Som snedkertræ, til møbler, bordplader, facadebeklædning, terrasser, gulve og hegn. Vores træ importeres fra Syditalien og Spanien, hvorfra den bedste trækvalitet kan skaffes. Med et varmt, charmerende og rustikt udtryk falder hegnet naturligt ind i den omkringliggende natur. Træets naturlige flotte nougat-farve gør, at hegnet byder på andet end blot sine funktionelle fordele.

Vores Kastanje må endelig ikke forveksles med ”hestekastanje”, som vokser mest i England, og som slet ikke har de samme gode egenskaber.

Top